Poštovani članovi Sindikata poslali smo poslodavcu sljedeće:

molimo poslodavca Gavranović d.o.o. da u svjetlu donesenih odluka ostalih poslodavaca u Republici Hrvatskoj nagradi svoje zaposlenike primjerenom nagradom zbog izuzetnog rada u otežanim uvjetima. 

Radnici u trgovini su najizloženiji zarazi jer imaju bliski kontakt s kupcima, a i s robom, kojeg je uz sve mjere opreza trenutno nemoguće izbjeći. Takav kontakt je izraženiji u manjim marketima koji čine veći dio mreže Gavranović marketa.

Molimo da se poduzmu sve mjere organizacije poslovanja kako bi se i kupce upoznalo s činjenicom kako je u ovom trenutku primjereno puštanje samo manjeg broja kupaca (prilagođeno za svaki market posebno)  u markete u isto vrijeme.

Kao i što sami znate u većini marketa Gavrnović kupuju vjerni dugogodišnji kupci i u takvom odnosu kupac-trgovac nije uvijek dovoljno samo zamoliti kupca da se pridržava mjera opreza. U takvim slučajevima učinkovitija je jasno istaknuta obveza pridržavanja mjera. Stoga, sugeriramo kako su vizualno jasno istaknute mjere opreza učinkovito rješenje.

Virus COVID-19 prenosi se i putem površina roba. Glatke površine podložne su duljem životu virusa.  Molim da redovno opskrbljujete zaposlenike propisanim zaštitnim sredstvima.

Osim zaštite zdravlja radnika i sprečavanje širenja zaraze jake mjere opreza osiguravaju i likvidnost poduzeća smanjenjem broja potencijalno bolesnih radnika.

Također, molimo da se svim zaposlenicima koji rade u uredima poslodavca omogući rad od kuće ako je to moguće.

Pozivam sve vas da ovo podijelite i s kolegicama i kolegama koji nisu članovi našeg Sindikata.

Total Page Visits: 285